Spaniens sju kök
¡Buen Provecho!
Carlsson Bokförlag
Utgiven hösten 2024
272 sidor
Spaniens sju kök är en färd genom tid och rum i den spanska matkulturen – genom regionerna Kastilien, Andalusien, Valencia, Galicien, Katalonien, Baskien och Kanarieöarna. Spanienkännaren Thomas Gustafsson bjuder in till en aptitretande färd genom de sju köken. Initierat berättar han om gastronomin i landets olika delar: om ibéricoskinka och olivolja, de utsökta vinerna och hemligheterna bakom. Här trakteras gästen med smårätter i alla former och specialiteter, på härligt folkliga serveringar så väl som på klassiska krogar. Det här är en kunskapsfylld volym som öppnar dörren till ett av nutidens mest spännande och mångfacetterade matländer. Kulturhistoriska fakta kryddas med handfasta recept på älskade och genuina rätter. De stämningsfulla bilderna tar med läsaren till kockarna, vinkällarna och de dukade borden. Utgiven på Carlsson Bokförlag 2024, länk till bokförlaget
Bibliotekstjänst Lektör: Charlotte Berglund